Evanjelické gymnázium Tisovec      
bilingválne slovensko-anglické

        






Týždeň zdravého životného štýlu

Od 22. do 26. marca 2009 sa uskutočnil na Evanjelickom gymnáziu v Tisovci Týždeň zdravého životného štýlu. Denne sa mohli študenti zapojiť do pestrej ponuky aktivít. Aktivity neboli zamerané len na teoretické zvyšovanie vedomostí, ale ponúkali najmä praktické ukážky s možnosťou zapojenia sa.
Denne bola počas prestávok vytvorená možnosť cvičenia na fit loptách, pozeranie krátkych filmov so zameraním na prevenciu rakoviny a ochutnávka jedál zdravej výživy.
V popoludňajších hodinách mohli študenti prijať pozvanie na prednášky o poruchách stravovania, drogových závislostiach a prevencii chorôb. V ponuke bolo aj cvičenie aerobiku, taebo a pilates.
Prezentované jedlá si mohli študenti vyskúšať pripraviť na stretnutiach gastronomického krúžku. Menu bolo tvorené z ovocných a zeleninových šalátov, šalátov z grahamových cestovín, pomazánok s celozrnným pečivom, sladkostí z ovsených vločiek a bylinkových čajov. Akcia sa stretla s veľmi pozitívnym ohlasom a veľkým záujmom zo strany študentov.

text: Mgr. Jana Bosáková, školská spirituálka
foto: egt


Najrýchlejší spôsob prezerania obrázkov na dotykovom displeji: ťuk na posledný obrázok, potom ťukaním prezeranie obrázkov sprava doľava!

               


Week of Healthy Lifestyle

From 22nd to 26th March 2009 the Week of Healthy Lifestyle took place at EGT in Tisovec. Students could take part in various activities each day.
Activities were not only centered around theoretical knowledge, but they were mostly open for students to participate.
Daily during the breaks there was the possibility to exercise on balance balls, to watch short films about cancer prevention, and to sample healthy food.
In the afternoon student were invited to take part in various discussions and lectures about eating disorders, drug addictions, and disease prevention. The students could also join in aerobics, taebo and pilates.
Presented food samples could have been prepared by students together with gastronomy course. On the menu there were fruit and vegetable salads, wholegrain pasta salads, wholegrain bread with healthy spreads, and cakes made of oath flakes and herbal teas. The activity was enthusiastically welcomed and praised by the students.

2128x



back   *  home

, Jesenského 836, 98061 Tisovec, 047 5511 700, skola@egt.sk